spa jakarta

All posts tagged spa jakarta

JAKARTA TRIP-OCT 2013 DAY 4 FINALE

Published May 23, 2014 by aznitaz

ok aku nak smbung part finale trip ke jakarta ni..mmg agak berdenyut aku nak abiskan n3 psal pi jakarta. silap2 kalo ada yg follow day 1 pnya citer..korang dah smpai pon kat jakarta tapi N3 aku x abis2 😀 since it was our last day in Jakarta, segala bentuk xtvt adalah sgt sntai. more towards just nak kill the time..free n easy. plan asal weols nak jln2 kat mall sebelah aprtment jer. bygkan 4 hari duk sana, 1 kali pon x penah jejak. lepas pi makan bekfas, parents aku n my sis nak pi spa pulak..dtg ke Indonesia x pi spa mmg rugila  uollss. mula2 aku malas nak ikut  tapi last2 terjebak jugak 😛 biasalah aku mudah terpengaruh..

kalo korang x de study spa mana nak pegi, pak supir biasanya akan bwk ke spa yg agak high end. diorang ni igt sumer tourist kayo2 kot. tu la jd kat kami..supir bwk ke Martha Tilaar Spa..amek ko..mula2 cuak gak sbb masing2 duit tggl ciput..tp dgn confident nak byr pkai credit card. dlm hati tmpat xclusive takkan x leh swipe kan 😀 tempat ni mmg one stop centre la..smua ada under one roof..sgt spacious saloon n spa dia. kat sini smua private room..no sharing2..so xdelah incident korang nmpk bontot org sebelah 😀 satu bilik with satu bath tub.

2013-10-06 11.23.28

2013-10-06 11.23.39

2013-10-06 11.23.43

 

pic quality not so good..mmg x good pon. cahaya suram2..

2013-10-06 11.43.22

itu gambar pengasas spa ni rasanya 🙂

jenis rawatan yang kami buat:

1. urutan aromatherapi 1hour = Rp 310 k

2. derma brigh facial = Rp 780k

3. hair spa creambath = Rp 285k

agak mahal la kiranya kalo compare di Jakarta..sbb kalo hair spa creambath tu aku penah nmpk harga dia dlam Rp 60k..byk beza tuh 🙂 oh yang kelakar..time nak bayar mesin offline grrr cuak tak?? cuak giler..duit cash mmg x cukup hehehe nasib baik masih ada duit RM so supir tolong gi tukarkan kt money changer.bahaya2..nex time kena tnya betul2 dulu before decide nak buat rwtn 😛

lepas dh abis xtvt memanjakan diri masing2..bergegas balik ke hotel untk packing2 dan check out. kami snggah makan jap then lepak2 kat plaza Indonesia. actually ada masa nk pi shopping kat tmpat baru nama Tamrin sebelah je dgn plaza Indonesia. kat sini jual busana muslimah murah2 katanya. tapi semua mcm x berminat dah nak berjalan2 shopping..aku tnya hubby pon dia mls nak layan..terbantut la hasrat aku nak shopping..sedih 😦

P1100158

nasi padang lagi 😛 mabeless2 tip top..nora bagi 5 bintang !!!!

dah abis mkn2, lepak2 minum kopi..kami bergegas ke airport..flight kami balik ke KL pukul 7 pm tp kena gerak awal sbb jakarta ni jem dia thp gaban. then ada airport tx yer uollss..so pls spare some money utk bayor tax nanti. harga tax Rp 150k per pax.

so begitulah citernya trip kami ke Jakarta kali ni n harap benificial la to some of u yg nak ke sana nanti. it’s all about makan2, shopping2 n having quality time with my family. hope we can do it gain in future. tak sangka Jakarta ni mmg sesuai nak bwk satu family..  till then, adios folks!

P1100159

P1100160