pondok sedap malam

All posts tagged pondok sedap malam

JAKARTA TRIP – OCT 2013 DAY 1

Published April 5, 2014 by aznitaz

Tetiba rasa gatal nak update entry pasal jalan2 ke Jakarta last year. urmmm what? last year? hahaha x kisahla dik non..tujuan aku tulis dlm blog ni pon sekadar nak kongsi cerita to those yang ada plan nak bercuti-cuti ke Jakarta n also as kenang-kenangan utk aku bila tua2 nanti 😛 I hope this is benificial to some of u here yg tetiba smpai kat blog aku bila duk gugel pasal Jakarta.

ok, sambung balik citer weolls pergi Jakarta tadi..actually plan ni agak last minit dan weolls pegi dgn family belah aku kecuali adik yg duk kt kelantan je yg x join. kitorang pegi bulan Oct 2013 dengan pesawat MAS dan kos untuk aku anak beranak 5 pax ialah RM 1,321.00. Murah kan? x silap that time MAS mmg ada promo so kebetulan pulak kitorang nak pegi mmg langkah kanan la.

P1090992

nenek amy, tok wi, sepupu sepapat & anak2 wekk 😀

P1090994

This was my second time to Jakarta and the first time i went there in 2012 because of work. so masa first time dulu takde prepare apa2 sbb pegi nak wat kerja. tapi sempatlah i shopping tapi rushing sgt that time. tak sangka lak ada peluang nak pegi lagi so sure ramai nak tau apa yang best kat Jakarta kan? honestly yang ada dlm kepala otak aku cuma shopping, shoping & shopping. satu lagi for ladies, jgn lepaskan peluang utk wat segala mcm jenis spa..head to toe..complete! utk rambut aku rasa murah kat almost smua tempat n utk urut2 kena pndai cari tempat..jgn mls gugel yer..tapi kalo nak ikut hok aku pegi pon x per..aku rasa reasonable lagi harganya. tggu part entry aku pi spa nanti yer. kalo shopping lak ada byk tmpat2 shopping kain n baju murah2. antaranya Tanah Abang, Mangga 2 dan pasar baharu.

cuti kali ni di taja oleh my beloved brother abg faizal..weolls kena bayar tiket kapal terbang jer n tips utk pak supir bila nak balik nanti. kami satu family menginap di Somerset Grand Cittra Jakarta. ambil 2 apartment dah cukup utk kami semua. apartment ni besar, byk bilik tapi yang lengkap ngan katil cuma 2 bilik sahaja. biasalah apartment akan lengkap ngan dapur n mesin basuh sekali. apartment ni juga ada wifii n not bad juga service wifii kat sini. sebelah apartment ada mall, walking distance tapi kami x sempat nak pi jalan. harga satu malam aku tak pasti tapi kalo tgok kat booking.com,start from rm 585. cantik tempat ni tp jgn expect nmpk mewah bagai sbb aku rs tempat ni dah wujud lama.

P1090996

ni gambar kat lobi. me n my mama. mcm kakak n adik jer 😛

P1090997

tukang sponsor 🙂

P1100001

me n my sis in law 😀

ok..after check in, kitorang releks2 jap. pastu destinasi seterusnya nak cari tempat mkn.aim kitorang harus la nasi padang.

P1100003

kitorang makan kat Sari Ratu @ Plaza Indonesia. Plaza Indonesia ni mall high end mcm pavi, KLCC…bukan tmpat aku la nak shopping2 kat sini.nak masuk butik2 mahal ni pon takut. kalo korang suka brg2 branded, designer handbags, shoes etc bolehla la lyn. harga x murah mana, depends tgok certain barang mungkin ada special offer.

sambil tnggu yang lain cuci mata..i offer kan diri jaga budak2 sambil minum kopi 😀

P1100005

abaikan muka ahkak tu..ni mesti en.amar snap curi2. lama gak duduk dlm ni rasanya. mama siap shopping kat guardian smpai abis Rp 1 juta kalo x silap.  ada la tuh dia jumpa benda dia suka.aku shpping gak..beli sikat 😛 boleh lak tertinggal sikat.

destinasi seterusnya ialah tempat makan seafood. ok aku paham..korang pasti tertanya-tanya (cewah perasan ada org nak tnya)..MAKAN LAGI? hehehe aku pon x paham.mmg family kami suka jalan2 cari makan. so kali ni weolss nak makan seafood. walaweii layan tau mkn seafood kat jakarta nih..

P1100007

pilih2 jgn tak pilih

P1100008

k. sue, me n mama

P1100009

nama tempat mkn ni..Pondok Sedap Malam. makanan dia sedap dan harganya pon kira murah la.  disbbkan mknn disponsor so x pasti harga berapa. rasanya dalam 1 juta lebih tp yg mkn ramai termasuk pak2 supir 3 org. kat luar kedai ni ada org jual buah2 so boleh beli dan dia potongkan utk makan terus kat restoran ni. kitorang beli buah salak dan mangga. sedap betul buah salak kat jakarta ni. cuba try kalo tak percaya 😛

maka berakhir la sudah xtvt kami untuk hari pertama. x byk pon benda buat cuma weolls mkn2 tak henggatt 😛 hahaha family zawawee x dpt dipisahkan dgn makanan.. sbb tu kami ‘chomel2’ belake. kalo uollss dtg kat sini, jgn lupa cuba mkn seafood di Pondok Sedap Malam.

sekian..nnt kita smbung dgn Day 2 puloks..till then bye2 xoxo 😀

Advertisements