dufan

All posts tagged dufan

JAKARTA TRIP-OCT 2013 DAY 2

Published April 29, 2014 by aznitaz

Untuk hari kedua, plan kitorang nak spend masa kat ANCOL sahaja di belah siangnya. kat sini sebenarnya ada a few attractions ala2 theme park kat gold coast ker or disneyland, tapi ANCOL adalah versi Indonesia. please dun expect too much ya folks! but not too bad sbb kat sini ada seaworld, kabel car, fantasi world dll yang korang boleh baca kat website http://www.ancol.com . bila kita berjalan2 dgn anak2 sure kita nak cari xtvt utk diorang gak kan? takdelah mak bapak jer yg syok sendiri then anak2 semua bosan ye dak? 😛 so in jakarta..this is the best place you can come to enjoy with ur children,i bet u x kan rugi if bwk ur kids ke sini. but again jgn korang budjet tmpat ni high end la yer.. kalo gugel kt blog2 ada yang ckp pantai ancol ni kotor n tak menarik. well, weolls x pergi kat area pantai x plan pon nak pi. so takyah lah uolls pi gatai nak jln2 kat pantai tp kalo nak prove kan seeing is believing..dipersilakan yer tuan2 dan puan2, no harm trying 🙂 yang kami masuk cuma fantasy world aka dunia fantasi aka DUFAN. mula2 aku x paham gak benda apalah DUFAN ni kan..dah lama tu baru aku dpt tangkap maksud DUFAN tu sebenarnya short form utk dunia fantasi..sengal!!! aku lah sengal sbnrnya 😛
ok, untuk masuk ke taman tema ancol ada 2 kali bayaran yang uolls kena bayar if nak masuk ke DUFAN mcm kitorang. first bayar utk masuk area tmn ancol shj dgn caj parking. kalo naik kereta,caj rp 20,000, naik moto Rp 15,000. untuk penumpang n driver, cajnya Rp17,500 /pax. pastu bila kitorang nak masuk DUFAN, ada lagi byrn yg akan dikenakan iaitu Rp 150,000 lebih kurang RM50 sorang. terus terang sebenarnya 1 hari pon x leh cover satu ANCOL nih..even satu DUFAN pon x abis..dalam DUFAN ada roller coaster, ada ride2 yang biasa kita jumpa kat theme park yang lain so uolls boleh imagine sndiri. budak2 punya ride pon ada byk..seronok la cuma utk mkn minum tu susah sikit bagi kita yang muslim..sbb xde tanda halal so x berani nak beli..agak kelaparan jugak lah duk kt dlm tuh. dari segi merchandise kat dalam DUFAN ni x berapa nak cantik sgt compare ngan kat theme park yang lain..ada yg ok mcm mug2 dan anak patung tapi ada certain tu mcm dh lama x de org beli.  kalo nak shopping keychain n fridge magnet, korang bleh dapat dlm harga Rp 10,000 ke Rp 12,000. OK..intro dh pnjg lebar so jom kita layan a few gambar kat sini utk korang nilai sndiri tempat ni mcm mana 😛

P1100012

 sebelum masuk..tgok kat kaunter x ramai orang pon..xde nak berebut-rebut bagai

P1100013

 budak yg suka tido bila bwk gi jln 😀 nasib baik tido awang kenit nih. tenang sikit kitorang nak berjimba..

P1100015

eh dah bangun?? aku ngan anak2 wekk 😛

P1100020

me with my mama aka cik emy 🙂

P1100024

eeiii akuttt..gedik tak mak n anak?

P1100025

muka baru bgn tido terus naik merry go round

2013-10-04 11.58.42

en amar n doter..like father like doter tak? mmg tak kan? kekeke

P1100032

2013-10-04 12.27.08

2013-10-04 12.42.27

cousin..

P1100036

P1100042

naik benda ni mmg kelakar..bukan main seksa lagi bdn aku yg comel ni nak masuk dlm bot ni. smpai rasa nak cramp.bila keluar jer aku bantai merangkak je keluar..belasah lah. mesti staf jaga tu nak thn gelak je tgok aku mcm tu. ride ni mmg budak2 suka smpai kena teman diorang naik smpai 2 kali ke3 kali mcm tuh.

P1100045yang ni yang laki je join..aku mmg x berani nak main..ganas sgt tgok org duk langgar2 nih.

P1100057posing jer 😛 x berani nak naik. ni namanya halilintar kot

P1100060karakter DUFAN..actually pakaian karakter ni pon dah berkerak..sib baik x nmpk dlm gambar 😀

P1100067nmpk sweet couple kat blkg tuh? kemain kan..

P1100080

couple of the year buwekkk 🙂 ni bergambar masa dah nak balik. time ni dah panas n very the lapar. terus suruh supir pi bwk tempat makan. weolls makan kat restoran nasi padang lagi tp kali ni kitorang makan kat restoran sederhana kalo x silap. mcm biasa nasi padang mmg mabelesss.. no picture was taken 😛

pastu pak supir bawak kat tempat jual kain batik..tapi aku x beli pon..sbb mahal. pak supir bwk tempat high class sgt. nganga jer lah ahkak..ye lah rege blouse sahaja dah rp1 juta +++ pa citaaa kan??

next..hubby request nak pi HRC sbb dia mmg collect T-shirt HRC n nk beli sekali utk member2 dia yg kirim. HRC ni terletak di Pacific Place, Jalan Sudirman,Jakarta Selatan. dulu kat area Plaza Indonesia now dh move ke sini.

2013-10-04 19.14.51nampak tak ahkak punya paper bags? meriah uollss 😛

pastu weoll jalan2 kat mall sebelah cuci2 mata sat…then balik apartment rehat, mkn pop mie jer mlm tu  then terus tido. penat i tell u seharian berjalan..tp yg penting kita semua enjoy! yeah!! t i smbung utk DAY 3 lakss tgok la besok atau lusa 🙂

OK till then..xoxo! nite 2 ..