CUTI-CUTI HONG KONG – DAY 3 DISNEYLAND

Published November 4, 2013 by aznitaz

hi ollss..setelah sekian lama cuba nak habiskan citer HK yg dah basi bertoksin2 ni…finally dpt jugak ahkak abiskan dgn jayanya utk citer hari ke 3 kitorang kat sana. hari ketiga adalah hari yg ditunggu2 oleh my kiddos..giler beb budak mana x excited nak masuk disneyland kan? sian depa melayan org2 tua punya agenda dulu kan..sure tekanan jer..bila nak jumpa mickey ni kan..so hari yg ditnggu2 pon tiba. masalahnya bukan depa je excited..mak bapak budak n tok nenek budak pon sama ikut xcited..first time la katakan 😀

sebelum tu weolls dah beli tiket siap2 kat hotel sbb x mo beratur pnjg kat entrance kan. ye lah iolls berteritip dgn anak2..campur rombongan cik kiah lagi. so utk jimat masa n tenaga beli jer kat hotel. xde beza pon rasanya. masa aku pegi ni ada promo kalo guna visa mcm dia wat special package for 2 adults 2 kids. tp aku x igt exactly sbb resit dh ilang :p kalo rajin korang pi check website dia utk info ttg promo.

harga utk masuk 1 day entry

Adult HKD 399 ~ RM 158

Child HKD 285 (3 yr to 11 yr) ~RM 112

kalo uolss ada masa n wang yg lebih..amiklah 2 days entry sbb 1 day mmg x cukup…nak lebih kena bayar pon lebih la kan..extra mcm lebih kurang dalam 30 ringgit.

sblm nak melangkah masuk  ke disneyland aku dh kena pow oleh anak2 aku dulu. sib baik zakwan tido  eh tido lagi? yes..he such a gud boy..membuta je keje dia kt hk sbb cuaca sejuk nyaman2 gitu. kat luar disneyland ada stall  jual souvenir..actually nenek derang lah yg stop dulu.. budak2 ni lak pntg nmpk org menjual..demand la masing2. si kamelia dpt headband minnie mouse n haziq dpt topi..baru feel katanya nak masuk disneyland..bykla ko punya feel anak2..sib baik papa pon x sibuk nak feeling2 bagai..dia cuma feeling kat jln hunghing jer..feeling2 young n dangerous gitteww..kekeke

ok..dalam disneyland ada 5 attractions..ada toy stroryland (sob2 x sempat nak pi), ada grizzly gulch, adventureland, main street usa, fantasyland and tomorrowland. biasalah kalo pi theme park ni  kita lyn ride2 yg ada kat stp park tersebut..weolls cuma x sempat nak gi toy story land sbb dia jauh skit. Kat sana dia ada ride bentuk U nmpk mcm menakutkan gak la..ceh mcm la aku berani naik kan..tp takut2 ahkak ni..layan gak adrenalin kat roller coaster Grizzly Gulch..yg lg hebat si haziq pon naik perghhh..bagus2!  satu lagi yg best kat sini dia punya show..mmg tiptop. 4D dia mmg terbaik la smpaikan aku pon rasa mcm tgh terbang atas flying carpet. siap rasa gayat lagi 🙂 hoverr ok ahkakk ko nih..kalau compare 4D movie world kat gold coast, kat sini lagi best. siap bila time harta karun kalo x silap jatuh..budak2 semua bgn nak kutip..sbb benda2 tu smua mcm ada betul2 depan kita..ye la mmg la 4D kan..tp sbb dia cantik..budak2 bukan faham pon kan?

bila jln2 nak gi ke satu2 park mmg penat so show adalah penyelamat weolls. bila nmpk jer ada show weolls masuk so boleh rehatkan kaki n badan jap.. dah la aircond pulak tu. mmg layan abiss. kenapa aku x sempat nak pegi smua park? sbb aku byk abis masa nak nak amik gambor ngan character2 disney. beratur pnjg sgt uolls..tak amik kang rs x best lak dtg jauh2 kan. nak tak nak beratur la weolls anak beranak. nak amik gambor 3 characters jer pon sejam..kang tgh tnggu2 tetiba diorang boleh rehat jap take 15 minutes. potong stimm betul la.. aku dah nk give up tp kamelia mmg nak jugak bergambar :p yelah kdg2 bila bejln ni kena jugak pk kat diorang kan..kita layan je anak2..biar diorang pon hepi.

so kat dlm ni dun worry ttg makan sbb adatempat  mknn halal..kat adventureland..tahitian terrace namanya. sedap gak la nk lyn perut hok laporr. oh yer sblm nak masuk disneyland diorang mmg strict check beg kita kalo2 ada bwk mknn so uolls pndai2 la sorok yer..biasa la stndard sumbat dlm stroller :p selamat.selain tu kat dlm boleh la mkn jagung n pop corn as kudap2..ye lah bwk budak ni payah skit kan..diorang tau nk mkn jer bila lapor..bukan boleh thn2..so pop corn tu penyelamat la kasi depa bertenang sat 😀

 P1090184

nenek amy n cucus aka my kiddos la :p ni belom masuk lagi..belum kena poww lagi 🙂

 P1090186

 one heppy family..gambor amar takde. dia camera shy :p

P1090189

hasil tangkapan di entrance 😀

P1090192

P1090195

P1090196

P1090205

P1090209

P1090211

P1090213

P1090268

P1090272

P1090274collage disney1

collage disney3

collage disney 2

P1090285

bila dh mlm baru nak pose ngan en. amar 🙂 muntah maks tgokss gambors nihss
P1090287

P1090289

P1090292

P1090293

P1090294

P1090297

acara penutup kat sana biasalah ada bunga api. aku x tgok lama sgt sbb sibuk nak shopping souvenir 🙂 acara abis dalam pukul 9 kot kat sana. pastu abis bunga api diorang pi sambung balik shopping. harga merchandise kat sini mmg mahal..tp toksah berkira sgt kalo ada budget tu. bukan selalu datang pon..cuma kalo nak beli souvenir kat org tuh ikut kemampuan la ekks..fridge magnet satu pon berbelas2 ringgit. so aku beli pen jer la tuk budak2 opis 😀 sorry guys..x cukup budget nak beli FM utk satu dept. kalo x sempat shopping or x puas shopping kat dlm disneyland, bolehla lajak ker hotel sbb kat sana pon ada. harga sama jer dun worry 🙂 cuma x variety jer la.

kalo kat hotel time aku pegi, takde restoran halal tp boleh la order suh diorang masakkan yg vege based food. mcm kitorang oder ns goreng vege, piza vege, spageti pon vege 🙂 bila kita tnya tuh, diorang mcm dh bese dgn permintaan org2 muslim…tp kalo x silap skrg kat disney hollywood tu dah ada halal kot..nampak abg nara @ beautifulnara ada pegi sana baru2 nih. kalo ada baguslah sbb bila smpai kat disneyland, kebulur kitorang nak cari mknn halal 😀

mmg 1 hari yg memenatkan tp best..enjoy sbb tgok budak2 enjoy, mak abah enjoy..mmg rasa nak kena repeat balik. next time dtg kena fokus kat sini jer. 4 hari mmg x cukup nak explore HK sbb sini mmg byk tempat nak pegi. kurang2 aku rasa kena spend dalam seminggu baru puas hati 😀

so that’s all for citer2 kami bercuti kat HK.. harap2 adalah membantu for those yg nak gi sana ..see u again xoxo 🙂

cuti-cuti hong kong 2013 – day 2

Published August 16, 2013 by aznitaz

xtvt hari ke-2 nak jalan2 area sogo lepas check out dari hotel sblm we all pi check in hotel disneyland.  bekfast lebih kurang kat hotel pagi tu wat alas perut then kemas2 utk check out. we all tinggalkan beg2 kat hotel dulu sbb takkan nak angkut semua time jalan2 kan? from hotel nak ke sogo dalam 15-20 minits kot jalan kaki. rasa jauh tp bila jalan x rasa sgt sbb cuaca best plus dia byk kedai2 kat luar yang kita boleh singgah2. si zakwan mmg tido jer lam stroller spnjg we all jln2 tu.

P1090162

ni posing depan hotel 🙂

P1090165

otw ke sogo

P1090169

mama n abah

P1090171

cunis n me 😀

P1090167

me n amar

P1090172

beria2 amar nak amik gambor kat nama jalan ni..feeling2 young n dangerous

P1090170sebelom zakwan tido :p

disebabkan masa agak suntuk untuk berleisure2 area town ni, kami cuma sempat snggah SASA n sogo. boleh la nak shopping2 kat sini sbb harga masih murah dari Malaysia. aku rasa perfume beli kat sngpore lagi murah compared sini. yang pentng sblm beli u all kene tau harga kat msia berapa or harga online baper. so baruconfident sama ada yg kita beli tu worth or not. kat sasa satu family beli perfume..harga dalam rm100 +++ utk 50 ml. kat sogo x beli apa2 cuci mata jer. lepas jalan2 sini kami rushing ke……..

P1090175

makan time..ni la muslim canteen yg femes tuh. dia ada dalam masid ni.

P1090173

heaven dpt mkn nasi di hk tau..mmg sedappp!

P1090174yummy222

P1090178abah n kwn baru 🙂

so next entry aku akan citer pasal Disneyland pulak..mmg slow nak abiskan citer hk nih sbb maklumlah mak byk komitmen..hehehe citer raya pon ke laut huhuhu ok guysss..enjoice!

cuti-cuti hong kong 2013- day 1 part 2

Published July 13, 2013 by aznitaz

hari ni aku nak smbung balik pasal trip pi HK ari tu..since smlm aku cuma citer smpai hotel jer so hari ni aku akan citer apa yg kami buat pada day 1 tu. kami smpai HK dalam pukul 11.30 am so just nice smpai hotel utk check in dalam pukul 2.00 pm. airport nak ke town agak jauh dan ambil masa almost 1 hour.

dah setel check in bila jumpa katil terus rs nak tido jer dgn cuaca sejuk..mmg haven tp apakan daya..kalo tido rugi la plan kami nak jln2 kat area hk city centre.

since weoll stay cuma 3 mlm jer kat hk so kami kena plan baik2 nak utilize masa sebaik mungkin. tarikan kat hk ni byk sebenarnya..tapi again as said earlier memandangkan masa sgt singkat so weoll pilih nak pi the peak sahaja . naper the peak? kat atas the peak ada mcm2..ada madame tussauds, hard rock café, sky terrace.. n kita boleh nmpk permandangan satu hk…mcm yg biasa korang baca kat blog lain, diorang kata the peak ni ala2 bukit bendera kalo kat malaysia. tp of course lagi mengancam la 😀

dari hotel,kami amik teksi jer utk ke tram station. sbb dah ramai so weoll kena split into 2 taxi. yang kelakar tu, aku ngan hubby plus zakwan naik satu cab. bila smpai kat tram station tu..berator mmg pnjg giler. aku punyala tggu family aku yg lain  sekali diorang dah naik atas dgn cab. huhuhu sabor je lah. diorang kat atas dah puas berjalan, baru weoll sampai..korang mls nak beratur naik tram, boleh je suh cab bwk terus naik smpai atas. tapiii mahal skit la kot cuma berbaloi kalo ramai2.

naik tram one way HKD 28 (A) dan HKD 11 (C), kalo amil 2 way lg untung, HKD 40 (A)dan HKD 18 (C). kalo sekali ngan promo lain cam masuk skali sky terrace or madame tussauds lagi murah. rajin2 la recce yer.

ok, the peak tu actually ada shopping complex plus attached dgn mcm2 tarikan mcm aku sebut kat ats td. hard rock kat sini hanya jual merchandise jer takde café. retail2 kat dlm tu bg aku biasa jer. kami semua tak shopping pon..nak mkn susah sbb takde café halal. kalo nak mkn utk kita cuma ada McDonald jek n  mcm bese lah bedal jer la fillet o fish je 😛 lepas mkn kami terus masuk madame tussauds. yeehaa..mmg best la dpt masuk sbb salama ni asik tgok kat blog org jer kan.

ok utk entrance fee, adult HKD190, child HKD120. parents aku x mau masuk sbb mahal katanya, anis dah pegi sblm ni so dia teman la parents kitorang jln2 kat luar..jom layan gambor utk korang judge  sendiri berbaloi tak nak byr fee mcm tu 😛

collage

collage1

collage2

collage3

P1090048

P1090049

P1090050

P1090057

P1090059

P1090067

P1090133

P1090069

P1090033

cuti-cuti hong kong 2013 – day 1 part 1

Published July 10, 2013 by aznitaz

salam ramadhan al Mubarak semua 🙂 jap jer masa berlalu kan? tuptup dah poser..nanti raya..how time flies kan..?

actually dah lama tak jengah blog aku yg suam2 kuku nih. harap2 ada lah yg sudi singgah lagi yer (sedeyy tak statement aku ni lol!) huhuhu

ok..ni aku sebenarnya nak update pasal family holiday aku which happened last 2 months..may 2013! walaweiii gila lembab kan nak update? well, they said better late than neva beb. go slow2 kekeke utk pedoman korang2 nak gi cuti kat sana nanti jugekk kan? hopefully2x.

kami ke hk naik flight AA mcm bese, beli pon time AA wat sales gila babeng about a year before. sama waktu aku beli  tiket gi gold coast ari tu. utk anak beranak 5 org aku dpt harga RM1275..gedebak gedebuk aku add on later jd RM 2361 (termasuk makan, insurans, tax, extra luggage plus pilih seat). well, aku rasa tetap mcm reasonable price ni utk kami 5 beranak.

cuti kali ni beramai2 uolls sekali ngan mama n abah plus adik aku si anis..anis jd tourist guide kitorang sbb dia baru je pegi awal thn ni 😛 kami pegi 4 hari 3 mlm jer..mmg super duper kejap, penat, seronok smua becampurlaa…nanti korang kalo nak gi hk better la spend 5-6 hari kat sana..kalo dpt 7 hari lg bagus..tp hrp maklumlah the longer u spend there..the more u spend ur money..hahhaha 😀 dah la hotel hk mahal weiii..lebih kuang je ms aku gi gold coast hari tu. lg mahal sbb weoll duk Disneyland..to me kalo ada anak2, rugi x spend duk Disneyland hotel. part Disneyland kita citer later yer 😛

tip pertama; korang kena rajin2 recce2 hotel online sbb kdg2 ko leh dpt murah..murah dia dlm RM350. kalo nasib dpt less tp susah la. nak murah boleh jek duk hostel..kalo ko kapel nak pi honeymoon..aku rs xde hal la nak duk hostel. adventure skit. mmg kecik la siap aku bc kt blog kena solat atas katil lg. nak ada feel honeymoon, ko beli la sndiri bunga ros tabor atas katil 😛 sempoii!

tip kedua: area senang nak mkn sbb ko tau la depa suka mkn apa kan..kalo gi bedua thn lagi nak ikat perut. tp kalo dh bwh anak berteritip mcm aku ni x suwai tau nak hadap megi jek..tsim sha tsui tempat yg femes la saper2 gi hk tp aku duk wanchai. heaven u mknn halal dia. sedap..reason aku chosed hotel south pacific sbb dia dekat ngan masjid ammar..masjid ni ada muslim canteen. mmg pack.. ko mkn pon kongsi je meja ngan ntah saper2. dia x bukak spnjg ms..ada timing2 dia..standard la pukul 3 smpai 6 dia tutup. semua recommend mkn dim sum tp weolls x sempat..kempunan huhuhu kena repeat ni HK nex holiday 🙂

aku tido satu mlm kat sini..hotel kecik jer..dia bg twin bed. cuaca time bulan 5 mmg sejuk n sepatutnya hujan. weolls siap prepare beli raincoat bagai tp setitik hujan pon xdok. takpe la nex trip x yah beli dah 😛 (ayat menyedapkan hati) si zakwan asik tido je spnjg jln2 kat hk..very da gud boy..sbb cuaca kot dia selesa nak tido 😀

harga hotel aku duduk RM 796.34 per nite for 2 rooms.. ni among the cheapest tau.. nangis tak?? tu pon dia siap offer weoll upgrade beli suite tau..x kuasa mak nak spend lagi uolls. lagipon satu malam jer nak tido.rugi2..

meh layan gambor ms weoll dlm airport express nak ke hong kong city…

P1090029

 ni dlm airport express..muka mmg sememeh sbb kul 4.30 am dh nak kena gerak gi lcct.

P1090030

haziq lagi! xcited gila dia bila smpai hk! tu si anis n mama aka nenek amy 😛

P1090031

sian kameya..sib baik nmpk gak. time ni smua letih baru smpai..xde mood nak amik gambor. zakwan dh buas ke mana2 dah time ni duk lam train. train x penuh so dia sakan la melompat sana sini.

to me better naik mtr..mula2 aku igt nk naik cab jer sbb beg byk plus budak2 ada kan..duk imagine mcm mana kalo kita naik lrt kt kl. tp x sama uolls..mtr sgt convenience. stesen dlm airport jer..troli leh bwk smpai depan train. harga dia HKD 100 utk adult dan HKD 50 utk child. ada diskaun naik in group of 4..murah skit laa..tp lupa baper..nanti smpai stesen hk, weoll tukar naik cab pi hotel.

ok..nanti sambung part 2..sbb x larat dh naik type. besok nak sahur so kena tido awal..korang pon kena tido awal jugak kan??so..bye2 xoxo!

apabila detik 12 malam..jeng3x

Published April 16, 2013 by aznitaz

Dah lama aku x update blog..takde story sebenarnya nak di citer. Insya Allah, nex month akan ada satu lg travelog aku. Destinasi? Tggu dulu la..kena gi dulu.. Nanti baru leh citer byk2 😛 poyo kan ko mek ta. Gaya mcm nak tour europe..ceh podaa! Sementara waktu ni korang layan je la gambar aksi2 spiderman terlampau..ko ade?? Takdekan??..kekeke dun play2 okeh! aku insan tepilih dpt lahirkan superhero tau 😛 comey tak zarif spideyman? (Cuba bc ala2 k ton tau, lebih afdal 😀 )
Si zarif ni suka tido lewat so smntara nak tggu dia ngantuk mmg byk benda2 mengarut dia buat. Antaranya mcm gambar kat bawah ni. Mula2 mandi berendam..feeling2 tgh bejakuzi bagai.. Pastu x nak kuar2 dr bilik air. Umpan nak kuar senang je..kena pncing dgn baju spiderman. Tu la hasilnya….pastu smua nak pkai sendiri. Kalo kita tlg nnt dia ngamuk. Kalo dia pkai terbalik pon xleh tolong betulkan. Kalo kita betulkan..abis ngamuk kat sejam x puas ati..nak nangis aku lynkan budak kecik nih. Kesabaran kena tnggi..thp dewa pnya. Kalo tdak sure nama aku dh masuk lam paper kes dera anak..huhuhu. Nauzubillah… hebat tak penangan anak bongsu nih? (Eh anak bongsu ker..kekeke)
ok la mak dah ngantuk ni..mak nk tido…kita smbg lg nanti yer. Aku ada stok baru longchamp 🙂 nak update. sape suka sila email yer..

Posted from WordPress for BlackBerry.

Cuti-Cuti Gold Coast – Last Day

Published March 19, 2013 by aznitaz

heppy tuesday uollss. lambatnya aku nak sambung cerita utk hari yg last ni kan? it took more than 1 week for me then only have time to continue my story mory. well, utk hari yang last ni kami cuma jalan2 sekitar surfer paradise dan ke Pacific Fair yg terletak x jauh dari area tempat kami tnggal utk menghabiskan sisa2 duit kami yg terakhir. rasanya about 10 to 15 minutes drive from our apartmen utk smpai ke Pacific Fair ni. cuaca utk hari last ni pon agak baik..panas je tau. sgt dengki..kalo x asik ujan jer smpai nak jalan2 pon xde mood.. ( yolahh tu xde mood 😛 poyo kan ko ni cik ita! )

kami ke Pacific Fair ini selepas xtvt menaiki aquaduck dan misi kami nak mencari baju2 murah sekitar harga AUD 2-3 untuk budak2 kat umah tu. cheapskate tak mak ko nih 😀 hasil tangkapan x berapa nak menjadi kat sini sbb harga nya idaklah muroh bebenor. lebih kurang jer ngan kat malaysia. yg sempat aku kaut cuma tshirt budak pompuan AUD 5 / pc utk kamelia. seluar kaler biru n hijau terang utk aku hehehe. nak jugak kan mak dia. harga seluar tu aku x igt sngat tp less than AUD20 / pc la. yang penting saiz mak ada okeh.. kalo kat malaysia…susah nak dpt saiz aku ni ha.. ceh ckp mcm cutting mat salleh yer..huhuhu satu lagi yg kami beli lego chima crawley utk si haziq. ermm mmmg murah sbb kami dapat harga AUD 22.99. kalo kat malaysia dlm seratus lebih rasanya. satu lg misi kami nak cari outlet crocs sbb nyesal x borong kat harbour town hari tu. kasut crocs 2 tone kaler tu aku dpt lam harga RM 60 ++ kat harbour town. bese kasut ladies kat msia kan dlm RM150 n above. tapi….kat pacific fair mahal sedih huhuhu 😦 misi den x berjaya..sedih (150 juta x)

overall, gold coast bukan tempat shopping brg branded sbb harga diorang xdelah murah sgt. well,itu pada kami la sbb utk baju2 ni kami pon jarang beli branded.  if korang baca kat blog2 lain pon they said the same thing. brand mcm fossil pon aku x tgok sbb nowadays kat online pon murah. ada org kata fossil murah so korang boleh compare sendiri.  to those yg minat brand KooGa mmg murah kat sini and en. amar rembat sampai 2 t shirt KooGa. dia kata kat malaysia x dpt harga tu n aku pon x tau apa brand tu sebenarnya 🙂 hahaha belasah la en. amar!janji u bahagia 😀 Kami borong selipar quicksilver n roxy utk souvenirs buat family. memang murah sbb ada extra discounts..berbaloi-baloi 😛 tapi ni semua kena shopping kat harbour town yer, di pacific fair kami x rasa murah kecuali lego….

for souvenirs pulak kami byk borong di movie world dan di area surfer paradise. malas nak compare sgt2 sbb harga yg murah pon x murah sgt sebenarnya so baik beli yg high end terus kan.contohnya fridge magnet..rata2 jual AUD3 ke atas n paling murah yg kami dapat pon AUD 10 for 4 tp quality low end. baik kami beli je fridge magnet yg cantik2 kat movie world harga pon dalam AUD 3 utk paling cokia..tapi kami byk beli yg harga AUD 5 sbb  cantik skit 🙂  kalo tshirt  i love gold coast harga dia AUD15 sehelai kalo beli 3 jatuh harga AUD10 sehelai. semua pon made in china tapi mutu kain dia ok. tips utk beli souvenir  pi cari kedai yg jual ala2 mcm maidin tu..yg kat dalam tu semua benda pon ada dia jual..alat tulis la, peralatan nak masakla, wipes la..dia mcm tempat borong skit.harga kat situ murah2 especially kalo nak beli byk2.

kami bwk duit belanja AUD1550 tapi still ada balance dalam AUD 250 sbb byk save kat makan sbb masak sendiri utk bekfas n dinner. itu pon malam last kami bantai sekali lagi shopping kat hardrock sbb memikirkan duit balance tu byk lagi x abis hehehe. so sebenarnya kalo org tnya aku rs utk dua orang x payahla bwk duit byk2..cukup lah AUD 1000 jer pon.  tu pon aku rs byk sbb utk budget traveller korang takyah aim nak shopping bagai as i said x murah mana pon. just enjoy gold coast  dgn tmpat2  tourism diorang yg femes tu and spare some cash utk souvenirs jer.. so lastly i share with uolss our last moment in gold coast..cekidooutt!

P1080764

di area surfer paradise..

P1080767

di pacific fair ~

P1080771

di pacific fair ~

P1080671

at nite in surfer paradise ~

P1080667

nite at surfer paradise ~ huhu amar jgn marah i upload gambar ni yer..gambar u x byk 🙂

sekian, tamatla kisah kami di gold coast, mudah-mudahan it helps to those yg plan nak gi gold coast dalam masa terdekat nih.

~xoxo

Cuti-Cuti Gold Coast Day 4

Published March 12, 2013 by aznitaz

P1080763

wokeh, now kita citer2 laks xtvt untuk hari ke4..huhuhu maknanya hari last kami dapat berjalan sakan di gold coast. sedih lah pulekkk kekekeke. agak ‘kelupa daratan’ statement aku tuh kan? well, untuk hari last berjalan ni kami pilih ‘free n easy style’. ikut ajer kaki melangkah..cewah kaki la sangat kan? for info, ada satu lagi tarikan menarik di gold coast ni iaitu menaiki aquaduck! ala bus yg dua alam tu, ingatkan kat sini je ada tapi bila balik malaysia..abg aku ckp bus ni dah ada kat singapore n even kat the mines pon ada 😛 ye ker uolls? huhuhu aku tak sure.
yang best naik aquaduck ni dia bwk jalan2 sekitar surfer paradise sampai ke area seaworld. jauh gakla tapi yg paling x sangka bila masuk dlm air tu..igtkan sipi2 jer masuk air..rupanya jauh ke tengah uolls..nerbess mak sbb takut ada jaws tetiba..kekeke ok x kelakar. harga nak naik untuk Adult AUD 35, untuk kids 5-16yo AUD 26. dia ada package gak untuk small family, 2A + 2C AUD 95..untung kan? then, ada a few trips in one day dan every trip take about 1 hour time. dalam perjalanan kita boleh nmpk rumah org2 kaya tepi laut, boleh nmpk tempat2 menarik sekitar surfer paradise sampa la ke Seaworld. oklah dapat releks kankaki jap sambil  sightseeing orang kata.. 🙂

collage scenary

cantik tak? (baca ala2 k.eton yer 😀 )

P1080754

pasangan plg romantik on earth! (sila muntah ijo 😛 ) eh apsal amar nmpk cubby kekeke. ni kalo dia baca ni psiko terus tak nak dinner sebulan. ngalah kan pompuan dia punya psiko.

P1080762

posing depan aquaduck. quack! quack!

overall mmg best..kalo korang dtg sini amik peluang naik benda alah ni ekk..untuk yg ada anak mmg bagus sbb bagi experience baru kat derang ni. budak2 diberi peluang untuk bwk bus ni waktu kat dalam air..pastu akan diberi certificate rasanya. bagus kan?

got to go bebeh..now nak pi masak. sian anak2 beluncas tu lapor nak makan. ada masa dan tenaga aku sambung skit lagi pasal gold coast ni nanti 🙂

 adioss.. peace no war 😀