duplicate kunci proton saga BLM

Published February 7, 2013 by aznitaz

Setelah penat aku duk google psal mslh nak duplicate kunci kereta nih..akhirnya aku fed up n terus call service centre. Bodohkan aku?? patutnya dr awal lg kot call. Sbb x dpt specific answer dr internet..buatkan aku terpanggil nak blogkan psal benda nih.
Ok uolls, nak duplicate in case kunci langsung takde kat ko..spare key pon yelekk…rege dia around RM255.20 include labor cost. Kalo kunci ada tp cip rosak, total cost RM90. Cip rosak cost dia RM 30. Labor cost stndard RM60.
Mesti pelik nape aku smngat gile nak gugel ekk..sbb aku hmpir kena pow ngan cina nih RM450. Siutttt.
On the other note, kawan2 nak beli beg long champ authentic..tggu my next post ekk.

Posted from WordPress for BlackBerry.

Advertisements

18 comments on “duplicate kunci proton saga BLM

  • Salam tuan, boleh saya tau kat mana boleh selesaikan masaalah cip hilang selain dari proran canter.

  • salam cik mat,

    x sure sbb x penah tnya di tmpat lain. di proton centre cip rosak harganya cuma rm3o. tp ada additional labor cost.

  • Salam,nak bertanya, adakah maksud penulisan puan ” nak duplicate in case kunci langsung takde kat ko..spare key pon yelekk…rege dia around RM255.20 include labor cost” , bermaksud mmg kita takde kunci langsung? Kos cuma 255 di service center? Kes saya,kunci asal hilang n kunci pendua pun entah ke mana…kalau kes kita sama,saya syukur sgt nie..pening dah dr ptg td…mohon bantuan.. Shukri 0126748674

  • as salam,..
    sy pun baru je dpt problem yg sama,… kat proton edar rompin, pahang ni harga cip rm31 / labor cost rm80 n yg best sekali caj call eon utk dptkan security pass utk reset cip rm50,… last2 cancel,.. balik geledah rumah jumpa la jugak cip tu,…

  • salam shukri,

    maaf sgt lmbat reply komen awak ni. harga tu mmg yg telah diberi ikut proton centre kat glenmarie. itu worst case scenario..sy rs mslh awak dh selesai kan??

  • lan king,

    itu kiranya mcm cip ilang gak lah kan? that’s why mahal. mmg dia ada byk hidden charges tp kalo ikut centre tu plg mahal mcm yg sy ckp tu lah around rm 255 ++. mmg ms cari info tak jumpa kan pasal benda2 ni. sbb tu sy gagahkan tulis gak psal ni.

  • As salam.. nk brtnya yer.. sy de problem yg lbh kurng sme ngn awk.. kes ni jd ptg td, kete sy xley start lak.. igt bateri prob n pnggil la pomen upenye die ckp kunci kete yg prob coz cip yg wane hitam tu da xde.. ( diakui lar kunci kete tu pun da renggang, cemerkap jga la sy ni.. jd mmg xpasan mse bile lak bnda hitam kecik tu bleh jatuh, coz rini mmg kunci tu xde jatuh pun. Tp diakui sebelum ni kunci tu mmg byk kali kott jatuh..) huhu..
    Jd tempoh tuk dpt balik kunci baru tu lme x? Ke harini tnya harininjgak dapat? Mmg kne tnya proton center jgk yer..
    Harga mmg rm 255 ke.. agak2 awk kalo kes cm sy bpe kene byar.. kunci sy de lg cume cip hitam tu yg hilang… ( kunci spare jgn ditnya, coz mmg xigt da ltk mne)..

  • Salam..nk ty kalau nk buat kunci baru kat sc glenmarie tu kena towing kereta bwk g sana ke..kedua dua kunci hilang.

  • salam..saya nak tanya kunci kereta saya ada problem..skarang saya guna kunci spare..kunci lama cma cip saja rosak xbleh start..saya tanya kdai harga cip kereta blm dan cip flx xsama harga..agak2 kna berapa yew??…

  • salam masalah sye kunci asal patah n kunci spare misplace..mcm mne sye sye nk buat kunci baru.kereta proton waja dlm thun 2008.

  • Copy balik status aina sbb sy ade msalah sebijik cam dye… Mohon tuan punya blog reply kat no sy sbb sy jarang on9.. Mekasih

    As salam.. nk brtnya yer.. sy de problem yg lbh kurng sme ngn awk.. kes ni jd ptg td, kete sy xley start lak.. igt bateri prob n pnggil la pomen upenye die ckp kunci kete yg prob coz cip yg wane hitam tu da xde.. ( diakui lar kunci kete tu pun da renggang, cemerkap jga la sy ni.. jd mmg xpasan mse bile lak bnda hitam kecik tu bleh jatuh, coz rini mmg kunci tu xde jatuh pun. Tp diakui sebelum ni kunci tu mmg byk kali kott jatuh..) huhu..
    Jd tempoh tuk dpt balik kunci baru tu lme x? Ke harini tnya harininjgak dapat? Mmg kne tnya proton center jgk yer..
    Harga mmg rm 255 ke.. agak2 awk kalo kes cm sy bpe kene byar.. kunci sy de lg cume cip hitam tu yg hilang… ( kunci spare jgn ditnya, coz mmg xigt da ltk mne)..

  • masalah yang sama…2 2 kunci dh xda..ilang..kalau pergi buat kunci tu kat proton center hari tu juga dapat ke?atau kena datang ambil hari lain..mohon pencerahan..

  • Nak tanya pasal kunci cip hilang bapa lma bileh dapat kunci kalau g sc glenmarie. Kereta kena towing g sna jgk ke?

  • Tak sure pulak camne tu sbb hari sy cuma tnya kos je. Better u call service centre tnya macam mana. sbb kalo tnya workshop biasa sure mahal.
    Kes saya hari tu nak duplicate je. yang lain smua still ada cuma casing dah pecah.
    Sorry tak dapat bantu..

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: